duminică, 18 septembrie 2011

Cărţi #3

Uitându-mă prin bibliotecă mă tot gândeam ce carte să aleg de data aceasta şi am zis: "Au fost deja două cărţi cu tentă romantică, hai să încerc ceva diferit." De această dată am ales ceva ce nu e plin de dragoste, ci se axează pe o aventură.

Colţ alb
de Jack London

Doi oameni, Bill şi Henry, porniţi într-o uriaşă aventură, aflaţi în ţinutul care se învecinează cu cercul polar, numit “sălbaticul Wild”, trec printr-o situaţie disperată. Rămânând doar cu trei cartuşe, ei trebuie să facă faţă atacului unei haite de lupi, care înnebuniţi de foame băgaseră frica în câinii legaţi în ham, care trăgeau o sanie făcută din scoarţă groasă de mesteacăn, sanie în care se afla coşciugul lordului Alfred , care-şi găsise sfârşitul prin acele ţinuturi. Singurul mod de apărare împtriva agresorilor, din ce în ce mai numeroşi, era menţinerea în permanenţă, începând cu lăsarea serii, a unui foc puternic, lupii fiind îndepărtaţi de cioturile sau tăciunii aprinşi, aruncaţi asupra lor.

Colţ alb a fost o carte pe care eu am fost obligată să o citesc la început, dar a fost singura carte, singura, care m-a făcut să plâng şi să-mi doresc un alt final. A fost incredibilă şi merită citită. În plus e o carte care nu are vârstă, o poţi citi la 7 ani sau la 70 de ani, chiar nu contează, impactul va fi acelaşi. Plus că băieţii nu au motiv să spună că e o carte pentru fete, nu are tente romantice deloc!

1 comentarii:

Geo. spunea...

Am citit cartea asta cand eram mica, prin clasa a4a, cred.
Mi-a placut, desi finalul m-a intristat si pe mine :D

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes