marți, 22 noiembrie 2011

Cărţi #5: La răscruce de vânturi

După cum am promis, revin după mai bine de jumătate de lună cu o nouă sugestie ce poate fi adăugată pe lista voastră de lectură. Am auzit de această carte prin intermediul alteia, dar m-a fascinat cu adevărat. este ultima carte care aparţine clasicilor pe care o prezint anul acesta, pentru că în decembrie vreau să vin cu ceva mai recent.

La răscruce de vânturi
Emily Jane Brontë

Domnul Earnshaw, tatăl lui Catherine era un domn bogat și bun, care stăpânea casa "Wuthering Heights" (la răscruce de vânturi). Catherine avea un frate pe nume Hindley. Domnul Earnshaw aduce un copil murdar acasă, pe nume Heathcliff, cu care Catherine se înțelege bine din primele clipe.
Heathcliff devine cu timpul un bărbat aspru, dur şi lipsit de scrupule. Catherine era o copilă râzgâiată ce nu ştia să respecte pe nimeni şi nimic. Ea distruge tot ce era bun în acel băiat murdar.
Cartea aceasta, spre deosebire de altele, aduce ceva nou, o iubire ce rezistă după moarte, o pasiune care distruge cam tot ce prinde şi care nu te lasă să scapi. Emily Bronte a fost cu adevărat o autoare genială care a reuşit să redea un element important al iubirii.
Şi pentru a spori curiozitate, un citat ce spune totul:
"Unicul gând al vieţii mele este el. Dacă totul ar pieri şi nu ar rămâne decât el, tot aş continua să exist; iar dacă totul ar rămâne şi el ar fi nimicit, universul s-ar transforma într-o lume străină mie şi mi s-ar părea că nu mai fac parte dintr-însa."

0 comentarii:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes