sâmbătă, 31 martie 2012

Cărţi #9: Îngerul nopţii

În ultima vreme am decis că ar trebui să mai citesc şi cărţi adresate vârstei mele, aşa că am început să caut ceva de citit şi am dat peste primul volum din Îngerul nopţii...
Cartea este scris de Becca Fitzpatrick

Prezentarea cărţii:
Un jurământ sacru
Un înger căzut
O dragoste interzisă

Pentru Nora Grey, dragostea nu face parte din plan. Nu s-a îndrăgostit niciodată de vreun băiat, în ciuda eforturilor depuse de Vee, prietena ei cea mai bună. Dar zâmbetul şăgalnic şi ochii pătrunzători ai lui Patch o atrag mai presus de orice raţiune. Patch pare să se afle oriunde este şi ea şi pare să o cunoască mai bine decât prietena ei cea mai bună, iar Nora nu se poate decide dacă să-i cadă în braţe sau să fugă din calea lui cât mai departe. După o serie de întâmplări înspăimântătoare, tânăra se găseşte prinsă într-un joc al răzbunării unde nimeni nu este ceea ce pare a fi, taberele se schimbă şi ascund secrete periculoase. În mijlocul unui străvechi conflict între nemuritori şi îngerii căzuţi, Nora trebuie să-şi înfrunte temerile şi să lupte pentru viaţa şi dragostea ei, iar o alegere greşită o poate costa viaţa.

Părerea mea: Cartea e foarte reuşită şi se citeşte uşor. Într-o eră a vampirilor şi a vârcolacilor e plăcut să mai citeşti ceva care să iasă din tipare. Cartea nu vorbeşte doar despre iubirea celor, ci şi despre modul de viaţă al îngerilor căzuţi. În alte cărţi se vorbea despre copii îngerilor, ei aici se numesc nephilim şi nu sunt copii îngerilor, sunt copii îngerilor căzuţi şi aceştia nu-şi prea îndrăgesc progeniturile, ba chiar le folosesc pentru a le poseda trupurile odată pe an ca să aibă şi ei corpuri reale, de ce se întâmplă aşa şi nu posedă oameni, ei asta trebuie să descoperiţi singuri.

0 comentarii:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes