luni, 30 aprilie 2012

Cărţi #10: Casa Nopţii

Luna aceasta am ales ceva mai puţin cunoscut, o serie întreagă, nu doar o carte.

Casa nopţii 

de P.C. Cast şi Kristen Cast

Casa nopţii (The house of night) este o serie de cărţi despre vampiri ce prezintă destinul unei fiinţe marcate. Atunci când o fiinţă umană este marcată, în corpul ei se petrec diferite schimbări ce o duc în faza da vampir novice, cu timpul (mai exact în patru ani) procesele îşi continuă firul şi vampirul novice ajunge să fie un adult. În lumea cărţii vampirii au existat mereu şi oamenii ştiu de existenţa lor(majoritatea cel puţin). Odată marcat omul este respins de prietenii săi umani precum şi de familie, ei urând rasa vampirilor. Nyx este zeiţa vampirilor, cea care face alegerea, cine este marcat şi cine nu. În cei patru ani toţi novicii merg la una din Casele Nopţii care există peste tot. Vampirii deveniţi adulţi trăiesc printre oameni ascunzându-şi semnul. Unul din zece vampiri novici moare înainte să desăvârşească transformarea.
Zoey Redbird, personajul principal, este una din cei aleşi, ea a fost marcată chiar pe coridoarele şcolii pe care o frecventa. A ceastă tânără novice nu este ca toţi ceilalţi, Nyx îi rezervase deja un destin special. După venirea ei în Casa Nopţii din Tulsa lucrurile încep să se schimbe. Fata reuşeşte să o detroneze pe Afrodita, frumoasa vampiriţă ce era la conducerea Fiicelor Întunecate şi îşi descoperă afinităţi pentru toate cele cinci elemente: aer, foc, pământ, aer şi spirit. Zoey îşi face noi prieteni care dezvoltă şi ei afinităţi, fiecare câte un element, Damien - aer, Shaunee - foc, Erin - apă şi Stevie Rae - pământ.
Neferet este Marea Preoteasă a lui Nyx cu puteri de tămăduire, dar ceea ce nu ştiu ceilalţi e că ea îşi crează propria specie de vampiri roşii care sunt novici morţi înainte de a se transforma. Aceasta a fost coruptă de Kalona şi devine nemuritoare. Kalona este un înger căzut, fost războinic al lui Nyx. Kalona violează femeile Cherokee care dau naştere fiilor săi, Imitatorii de corbi. El este prins sub pământ de către femei, dar în cartea a patra reuşeşte să se elibereze.
Lucrurile stau mult mai bine la începutul seriei, primele trei volume se axează mai mult pe vampirii albatrii, apar şi cei roşii dar nu foarte mult. Toată treaba se complică pentru că odată cu apariţia lui Kalona Zoey şi prietenii săi trebuie să se ascundă până când vor reuşi să îşi dea seama ce trebuie să facă pentru a-l distruge pe Kalona.
Ca în orice poveste, dragostea nu poate lipsi şi apare şi Erick, iubitul vampir al lui Zoey, fotul prieten al Afroditei, Heath care este iubitul uman(băiatul cu care Zo se împregnează, adică îi bea sângele şi se formează o conexiune între ei) şi Stark, iubitul vampir roşu, ei ce pot să spun fata are mulţi admiratori.
Sincer mie îmi place de Stark, mi se pare cel mai potrivit în tot contextul acela încurcat, Erick o părăseşte de prea multe ori, iar Heath e dulce, romantic, dar face o alegere care îi va împiedica să fie împreună, dar e pentru binele fetei.
Personal din taote personajele seriei îmi place de Sylvia Redbird, bunica lui Zoey, care îi susţine pe toţi şi îi ajută probabil cel mai mult. Femeia aceasta este visul oricărui nepot! 
Seria este extrem de captivantă şi prezintă o altă perspectivă asupra vampirilor, este scrisă într-o manieră plăcută, accesibilă tuturor, dar se adresează în mod special adolescenţilor. Am descoperit-o accidental, nu ştiam ce să mai citesc şi am dat peste ea pe unul din rafturile de cărţi de la Cărtureşti, în Iulius Mall Iaşi, mi-am luat-o chiar de ziua mea dacă nu mă înşel. Oricum eu v-o recomand cu căldură.

0 comentarii:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes