luni, 21 mai 2012

Altfel de Leapşa

Image and video hosting by TinyPic
1. Luaţi prima carte pe care o aveţi la îndemână şi transcrieţi primul paragraf.
"Când mă trezesc, cealaltă partea a patului e rece. Degetele mi se întind, căutând căldura lui Prim, dar nu găsesc decât ţesătura aspră a cuverturii ce acoperă salteaua. Probabil c-a visat urât şi s-a culcat în patul mamei. Bineînţeles că a făcut-o. Azi e extragerea." (Jocurile Foamei, Suzanne Collins)

2. Scrieţi primul paragraf din cartea preferată.

"Scarlett O'Hara nu era frumoasă, dar bărbaţii nu-şi dădeau seama de astacând erau sub farmecul ei, aşa cum erau acum gemenii Tarleton. Pe chipul ei, trăsăturile delicate ale mamei, o aristocrată de origine franceză din regiunea decoastă, nu se armonizau cu trăsăturile greoaie ale tatălui, un irlandez cuobrazul rumen. Totuşi avea o faţă atrăgătoare, cu bărbia ascuţită şi fălciputernice. Ochii, puţin migdalaţi şi mărginiţi de gene dese, erau de un verdedeschis, fără cea mai mică nuanţă căpruie. Sprâncenele, groase şi negre,desenau o neaşteptată linie oblică pe pielea albă ca magnolia, acea piele pe carepuneau atâta preţ femeile din Sud şi pe care o apărau cu atâta grijă, cu ajutorulpălăriilor, al vălurilor şi al mitenelor, de soarele arzător al Georgiei."  (Pe aripile vântului, Margaret Mitchell)
3. Scrieţi un citat dintr-o carte care v-a dat de gândit.
"De aici poţi vedea deosebirea dintre sentimentele noastre: dacă el ar fi fost în locul meu, şi eu în al lui, cu toate că-l urăsc cu o ură care mi-a înveninat viaţa, niciodată n-aş fi ridicat mâna împotriva lui. Mă poţi privi cu neîncredere dacă-ţi place! Eu nu i-aş fi interzis niciodată s-o vadă, atâta vreme cât ea ar fi dorit acest lucru. Dar în clipa în care nu i-ar mai fi păsat de el, i-aş fi smuls inima lui Linton şi i-aş fi băut sângele! Până atunci însă - şi, dacă nu mă crezi, nu mă cunoşti - până atunci aş fi murit încetul cu încetul, fără să mă fi atins măcar de un fir de păr din capul lui!" (La răscruce de vânturi, Emily Bronte)
4. Scrieţi un paragraf din cartea care va marcat copilăria.

Aleea Boschetelor rămase tăcută, sub un cer ca cerneala, mângâiată de o adiere plăcută,un loc obişnuit, unde cu greu te-ai fi putut aştepta să se întâmple lucruri ieşite din comun. HarryPotter se mişcă sub pătură, dar nu se trezi. Dormea cu mânuţa pe scrisoare, fără să ştie că eradeosebit, că devenise faimos sau că va fi trezit brusc după câteva ore de ţipătul ascuţit aldoamnei Dursley, în clipa în care deschidea uşa ca să pună sticlele goale de lapte, şi nu ştia nicică următoarele săptămâni avea să suporte îmbrâncelile şi ciupiturile vărului său, Dudley... Deasemenea, nu ştia că în acele clipe, pretutindeni, se închinau cupe cu şampanie în cinstea lui: „În sănătatea lui Harry Potter, băieţelul care a reuşit să supravieţuiască!” (Harry Potter şi Piatra filozofală, J.K. Rowling)


5. Transcrieţi primele 10 cuvinte dintr-o carte pe care o aveţi în bibliotecă, dar nu vă place.
"A rămas Mara, săraca, văduvă cu doi copii, sărăcuţii de..." (Mara, Ioan Slavici)
6. Luaţi o carte care vă este la îndemână, să nu fi aceiaşi ca la punctul 1, deschideţi-o la întâmplare şi transcrieţi primele 10 cuvinte.
"Tatăl lui Emily, care se aşezase pe canapea ridică din..." (Secretul lui Emily, Sara Shepard)

7. Scrieţi ultimele 5 cuvinte dintr-o carte pe care o aveţi în bibliotecă şi încă nu aţi citit-o.
"... luminau figura adâncită în visare." (Cei trei muşchetari volumul 1, Alexandre Dumas)

8. Transcrieţi prima frază dintr-o carte cu vampiri, dacă aveţi una.
"Gemenele şi-au mijit ochii la el şi au tras adânc aer în piept, pregătindu-se să lansezeun nou atac, căruia, din fericire, i-a pus capăt colega mea de cameră." (Trădarea, P.C. Cast şi Kristen Cast)

Leapşa poate fi luată de cine doreşte, cui îi face plăcere să răspundă la întrebări.

2 comentarii:

Ramona spunea...

mai erau inca 3 puncte: 6.Luati o carte care va este mai aproape(sa nu fie aceeasi ca la punctul unu) deschideti-o la nimereala si transcrieti primele 10 cuvinte de pe pagina.7.Scrieti ultimele 5 cuvinte dintr-o carte pe care o aveti in biblioteca, dar inca nu ati citit-o.
8.Transcrieti prima fraza dintr-o carte cu vampiri, la alegere.(daca aveti)

Ştefana Alexandra spunea...

Ne le-am văzut. Le adaug imediat

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes