luni, 25 iunie 2012

Cărţi #12: Sânge albastru

Prezentare:

Schuyler vrea să afle ce secrete ascund cei cu Sânge Albastru. Dar nu cumva pericolul o pândeşte şi pe ea? 
În mijlocul familiilor din elita newyorkeză se ascunde o societate secretă de americani celebri ai căror strămoşi au ajuns în Lumea Nouă, călătorind pe corabia Mayflower. Membrii acesteia sunt puternici şi bogaţi — şi, în realitate, nu sunt fiinţe umane. Sunt cei cu Sânge Albastru, un străvechi grup de vampiri. 
Schuyler Van Alen nu s-a integrat niciodată la Duchesne, o şcoală particulară de prestigiu din New York. Preferă să poarte haine lălâi şi vintage în locul toaletelor de la Prada şi perlelor afişate de colegele ei; în plus, locuieşte împreună cu bunica sa, o persoană retrasă, într-o vilă în care mai răzbate încă fastul vremurilor de odinioară. Schuyler este o singuratică... şi este fericită aşa. 
Dar când împlineşte cincisprezece ani, viaţa i se schimbă dramatic. Îşi descoperă un întreg mozaic de vene albastre pe braţe şi începe să aibă pofte nebănuite… de a devora carne crudă. Pe de altă parte, moartea misterioasă a unei colege de la Duchesne îi bântuie gândurile. Şi ce este şi mai ciudat, Jack Force, cel mai popular băiat din şcoală, dintr-odată pare a fi interesat de ea.

Părerea mea:

Chiar mi-a plăcut, a fost o carte care m-a ţinut în suspan şi prezintă o altă latură a vampirilor, nu mai sunt cei clasici sau cei din Twilight, sunt nişte îngeri căzuţi care speră să se poată întoarce. E o chestie foarte interesantă în carte, sunt tot felul de legături între sânge albastru şi sânge albastru sau sânge roşu şi sânge albastru. Ce e deranjant la carte uneori e că se pune prea tare accentul pe chestia cu dragostea, ar fi fost mai interesant dacă s-ar fi accentuat mai mult partea cu istoria lor. (Da, ştiu, mulţi vor crede că mie ar trebui să-mi placă lucrurile acestea pentru că sunt fată, dar nu-mi place.)

0 comentarii:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes