joi, 28 iunie 2012

Recenzie (3): Revolta de Suzanne Collins

Revolta 
-Volumul 3 – Jocurile Foamei -
De Suzanne Collins 


După ce planurile Capitoliului au fost distruse odată cu câmpul de forţă ce înconjura arena în care se desfăşura Jubileul Pacificării, Katniss împreună cu Gale şi familiile lor se refugiază în Districtul 13, care se credea a fi distrus, dar iată că surprizele se ţin lanţ. Din nefericire pentru Katniss, Peeta nu a fost salvat, Capitoliul l-a prins şi l-a luat pentru a scoate informaţii de la el...  Acum rămâne de văzut... Ştia Peeta ceva cu adevărat sau era doar imaginaţia preşedintelui Snow? 
Odată ajunşi în Districtul 13, Katniss descoperă că fostul ei district, 12, a fost distrus odată ce ea a fost scoasă din arenă şi revolta a început în mod oficial. Ce a mai rămas? O mare de agonie. Cadavre carbonizate. Rămăşiţe ale caselor. Şi doar câţiva supravieţuitori, cei pe care Gale a reuşit să-i scoată la timp. 
Fata din foc este răvăşită, forţa ei este nulă în acest moment, totuşi este imaginea revoltei, simbolul ei, fata care a sfidat Capitoliul! Dar ce poate face ea? În mintea ei este Peeta, Peeta care este ţinut prizonier de către preşedintele Snow. Peeta care devine arma Capitoliului împotriva ei.
Katniss reuşeşte să se adune şi să fie un simbol, chiar dacă oamenii din umbră au alte planuri în legătură cu ceea ce o priveşte. Un singur pas greşit şi poate fi eliminată... Şi ea ştie acest lucru. 
Peeta este salvat... Oare era mai bine să nu fie? Mintea lui este plină de minciuni, inima îi e ticsită de ură împotriva... lui Katniss! Toate amintirile legate de ea îi sunt alterate, iar inima Gaiţa Zeflemitoare este sfâşiată. 
Un ultim atac. O ultimă încercare. 
Cea de-a treia carte a trilogiei Jocurile Foamei prezintă amănunţit fiecare moment prin care trec persoanjele, frământările lor, tulburările lor. Ei sunt închişi în subteran, sub locul unde odată a fost districtul 13, e prea periculos să iasă afară, dar nici să nu facă nimic nu e posibil. Decizia finală, revolta care pune punct, dar la ce? 
După ce au trecut prin două ediţii ale Jocurilor Foamei, Katniss şi Peeta mai au o şansă. Chiar dacă Jocurile Foamei nu vor mai exista în viitor,  dacă va mai exista unul, ei vor fi mereu marcaţi. Ceea ce a fost nu poate fi şters. Fiecare învingător trebuie să trăiască cu amintirea arenei. 
Volumul final al trilogiei se termină cu cuvintele: 
„... viaţa merge înainte, indiferent cât ai pierdut.”

Nota: 10 
Titlul original:  Mockingjay
Autor: Suzanne Collins
Editura: Nemira 
Recenzie: Ştefana Alexandra

2 comentarii:

Pufulet spunea...

Imi place recenzia ta, abia am dat de blogul tau dar imi place muuult, te tuc!

Ştefana Alexandra spunea...

Mă bucur că îţi place şi sper să mai treci pe aici :D

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes