duminică, 1 iulie 2012

Recenzie (4): Casa de Sticlă de Rachel Caine


Casa de Sticlă
 -Vampirii din Morganville volumul 1- 
De Rachel Caine 


Te-ai simţit vreodată prins în mijlocul unui câmp de luptă total necunoscut? 
Claire Danvers este adolescentă de 16 ani trimisă la studii la TPU(Texas Praire University) de către părinţii săi care nu au îngăduit ca fiica lor să fie prea departe de casă. Dar oare ştiau ei unde îşi trimit fiica? Nu cred. Văzându-se la cămin împreună cu una dintre cele mai insuportabile fete din campus, Monica Morrell, care nu face decât să o chinuie, fata se vede nevoită să-şi caute un loc unde poate locui pentru a o evita. 
Când Claire găseşte un anunţ despre trei persoane care caută un coleg de casă se hotorăşte să meargă la interviu. Până la urmă ar putea fi mai rău decât să locuiască în campus? Nu, ar fi răspuns mulţi, dar răspuns greşit! Să locuieşti într-o casă alături de doi băieţi: Shane şi Michael şi o fată: Eve în Morganville nu e chiar atât de uşor, mai ales când proprietarul, Michael Glass, nu e niciodată prin preajmă în timpul zilei, Shane e tipul de băiat care iubeşte să încalce regulile, iar Eve e fană a stilului goth. 
Monica Morrell pare a fi un pui pe lângă adevăratele pericole care se ascund în întunericul care se aşterne în Morganville pe timpul nopţii. 
Cei trei ocupanţi ai Casei de Sticlă se vor dovedi un real sprijin pentru Claire, care nu reuşeşte decât se se bage în foarte multe probleme, chiar dacă ea doreşte să facă doar bine. Aceasta va afla şi cum stau de fapt lucrurile în Morganville. Locuitorii micului oraş nu sunt toţi oameni, mai sunt şi vampiri, mulţi vampiri. 
Oraşul este în realitate un cuib al vampirilor, totul este sub dominaţia lor, absolut totul... Oamenii sunt nevoiţi să încheie contracte cu ei pentru a-şi asigura un trai oarecum decent, deşi ar fi cam mult spus. 
E cam greu să stai în casă cu doi băieţi şi să nu dezvolţi vreo pasiune pentru unul din ei... sau poate pentru amândoi? Michael e înalt, blond cu ochi albaştrii, un vis devenit realitate, dar Shane e cam la fel de înalt cu păr şaten şi ochi căprui şi muşchi foarte bine conturaţi. Cine nu ar ceda locuind sub acelaşi acoperişi cu ei? 
Şi, în caz de pericolul şi mica pasiune pe care Claire o dezvolta nu erau motive suficiente, părinţii fetei află de mica ei escapadă... Cum reacţionează ei? Nu tocmai bine. Cine ştie dacă micul invitat al Casei de Sticlă va mai fi mult timp prin preajmă. Prima carte din seria Vampirii din Morganville aduce acţiune, pasiune, răzbunare... Ce poţi dori mai mult de atât? 

Nota: 10+ 
Titlul original: Glass Houses 
Autor: Rachel Caine 
Editura: Leda 
Recenzie: Ştefana Alexandra

0 comentarii:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes