marți, 17 iulie 2012

Recenzie (5): Spulberă-mă de Tahereh Mafi

Spulberă-mă
-Volumul 1 din seria Atingerea lui Juliette-
De Tahereh MafiAtingerea ei e letală. Atingerea ei e putere.

264 de zile închisă.
1 fereastră. 4 pereţi. 13 metrii pătraţi de spaţiu. 26 de litere dintr-un alfabet pe care nu l-a mai vorbit de 264 de zile.
Ce îţi mai rămâne să faci când toţi te-au părăsit? Când eşti privită ca o ciudată?
Juliette are o putere pe care nici măcar ea nu o poate controla, puterea pe care ea nu şi-a dorit-o. Acum să fim serioşi... Destinul nu ne întreabă ce vrem şi ce nu. Ceea ce face ea e unic, depinde doar din ce parte priveşti totul. 
Închisă într-un ospiciu pentru că era considerată un pericol pentru cei din jurul ei, tot ce-i mai rămâne lui Juliette de făcut e să-şi ocupe timpul cu vise deşarte, cu amintiri şi fantezii, până când El apare, colegul de celulă cameră. De aici începe totul... Cine este acest băiat? De ce pare atât de cunoscut?
Doi ochi albaştrii şi o desagă cu amintiri.
Adam Kent este trimis pentru a verifica starea mentală a tinerei Juliette Ferrars. Adam este un soldat al armatei Restauraţiei, un soldat al sectorului 45, număr 45B-86659, dar şi pasărea lui Juliette. Prefăcându-se că nu o cunoaşte, el intră în ospiciu pentru a o supraveghea şi a se asigura că mintea ei este întreagă, raportându-i lui Warner, şeful sectorului 45.
Juliette îl recunoaşte. Juliette ştie. El e acel copil, singurul care a trat-o vreodată ca pe un om.
Prinsă în casa lui Warner, adolescenta de 17 ani descoperă ce s-a ales de lumea ei, dar mai află ceva, un lucru care îi zguduie întreaga existenţă... Adam o poate atinge... Pentru prima oară ea simte atingerea unei persoane, cunoaşte siguranţa în braţele lui.
Warner plănuieşte să o folosească ca o armă împotriva rebelilor, o armă de tortură. Acesta dezvoltă o obsesie pentru ea, ceva mai mult decât s-ar fi aşteptat cineva. El o iubeşte într-un mod ciudat, doar de el cunoscut, şi o vrea doar pentru el, chiar dacă nu o poate atinge... sau da? Câţi ani are el? 19, dar cu siguranţă inima lui e înveninată de multă vreme. Trecutul lui nu-l ştie nimeni, sunt multe goluri, goluri care însemană ceva, goluri care îl chinuie, îl macină şi îl transformă în ceva, exact ce nu poate fi spus, cu siguranţă nu ceva bun.
Adam şi Juliette sunt nevoiţi să fugă. Cum vor scăpa de el? Ce îi aşteaptă dincolo de barierele impuse de Restauraţie. Juliette sigur nu se va aştepta la asta. Nimeni nu o va face. Orice ar fi, Juliette este pregătită.

Nota: 10+
Titlu originalShatter Me
Autor: Tahereh Mafi
Editura: Leda
Recenzie: Ştefana Alexandra

0 comentarii:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes