joi, 2 august 2012

(13): Scrie despre un loc pe care ai vrea să-l vizitezi sau unde ai vrea să te muți

Aş vrea să vizitez Londra şi e clar că aş dori şi să mă mut în Londra în viitor.
Probabil toată lumea ştie că Londra este capitala Angliei şi a Regatului Unit şi este unul din cele mai importante oraşe ale lumii. Ce nu aş vrea să vizitez acolo! Cred că mi-ar trebui o săptămână ca să văd tot oraşul.
Câteva locuri pe care aş vrea să le văd în Londra:

Palatul Buckingham este reședința principală din Londra a monarhilor britanici. Situat în Orașul Westminster, palatul este folosit pentru evenimente de stat și pentru cazarea invitaților regali. A fost centrul social al poporului britanic în timpuri de bucurie sau criză.
Palatul Westminster, cunoscut și sub numele de Casa Parlamentului, este locul unde se află cele două camere ale Parlamentului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord: Camera Lorzilor și Camera Comunelor. Şi aici trebuie să văd neapărat Big Ben marele clopot al ceasului din turnul de nord al Palatului Westminster.
Abația Westminster este biserica cea mai cunoscută din Londra. Construcția sa a început în secolul XI. Este mormântul majorității regilor și reginelor engleze, dar și a mai multor oameni celebri.
Tower Bridge este un pod peste Tamisa situat în Londra. El a fost construit între anii 1888 - 1894 și leagă partea de sud cu nordul orașului.

Şi alte locuri. Oricum dacă merg în Londra trebuie neapărat să merg cu  unul din autobuzele acelea super drăguţe şi roşii şi să intru în una din cabinele de telefon! Şi clar nu pot să plec fără să vizitez Gara King's Cross, unde s-a filmat pentru Harry Potter.

<< Ziua pe scurt

0 comentarii:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes