marți, 7 august 2012

Interviu Belle Whittington

After with several post behind I have presented Cicada, Belle's great book, it's time to make publish the interview with here. I won't put the English version, for those who want to read it can contact me at valsulfluturilor[at]yahoo[dot]com, that you can find also on the left side of the blog! Thanks, Belle, for the time you’ve been spending on answering my questions!

După ce cu câteva posturi în urmă v-am prezentat minunata carte a lui Belle, Cicada, a venit timpul să public şi interviul cu ea. Sper să vă facă plăcere să-l citiţi la fel cât mi-a făcut mie în timp ce-l citeam şi îl traduceam.


1. Cum te-ai descrie în câteva cuvinte? 
Cred că, dacă ar trebui să reduc descrierea la câteva cuvinte, aş spune că sunt o visătoare cu accent din vestul Texas-ului.

2. Care a fost visul tău când erai copil?
Visul meu de când eram copil a fost să fiu un autor. Nu am dorit niciodată să fiu altceva. Am visat cu ochii deschişi poveşti de mai mult timp decât îmi pot aminti. Prima mea amintire legată de această dorinţă de a fi scriitoare a fost în clasa a doua, şi profesoara mea, doamna Rambin, ne-a pus să ne punem capurile pe bană după prânz, în timp ce ea ne citea poveşti pline de magie şi imaginaţie.

3. Ţi-ai imaginat vreodată că vei deveni o autoare recunoscută?
Oh, da. Mi-am imaginat mereu că voi deveni una. A fost cea mai arzătoare dorinţă, şi am avut mereu o poveste ca un fel de joc în subconştientul meu.

4. Ce i-ai spune unui adolescent ce ar dori să devină un scriitor? Care ar fi sfatul tău?
Este foarte important să citeşti, citeşti, citeşti cât mai multe genuri. Apoi scrie, scrie, scrie! Pune-ţi povestea jos pe o foaie de hârtie. Editează doar când ai terminat sau o să-ţi pierzi avântul. Şi niciodată nu subestima puterea unui mentor! Găseşte un autor a cărui muncă o admiri şi realizează o conexiune cu el/ea.

5. Ai dori să-ţi descrii puţin cartea: Cicada?
Prezentarea oficială pentru Cicada este: „Perioada verii pentru Blair Reynolds şi prietenii ei a fost mereu lipsită de griji şi amuzantă... până la vara în vara când s-a întâmplat ceva ce nu a fost uman. Cum s-au unit pentru a lupta pentru vieţile lor, iubirea adevărată a lui Blair a devenit ceva mai mult decât uman. Ceva inuman. Şi supravieţuirea lor depinde în totalitate de abilitatea lor de a păstra un secret.” Cicada a apărut pe piaţă în iulie anul trecut, aşa că am avut un an să observ ce apreciază cititorii mai mult la mica mea carte. Şi ce le place lor sunt personajele cu caracter autentic, povestea a fost unică şi fresh(proaspătă), şi este suficient suspans în poveste să păstreze cititorii prinşi în ea până la final. Nu sunt vampiri sau vârcolaci în carte! Scufundă-te şi vei afla ce pândeşte între coperţile cărţii... dar doar dacă poţi ţine un secret! Cititorii pot să vadă câteva recenzii făcute de alţii despre Cicada pe website-ul meu. De asemenea, cititorii pot să arunce o privire şi la trailer-ul cărţii pe Youtube.

6. Care este personajul tău preferat din carte? Descrie-l în câteva rânduri.
Aceasta este cu adevărat o întrebare bună la care am un răspuns ciudat. Îmi iubesc toate personajele în mod egal. Simt că fiecare dintre ele are o mică parte din mine în el, şi am o conexiune cu fiecare. Spre exemplu, când sunt răniţi, sustrag din memorie momente când am fost sub stres emoţional sau dezamăgită. Când ei sunt îndrăgostiţi, îmi amintesc un moment când am fost cu totul îndrăgostită de cineva. Aşa că îmi pare rău că nu pot să fiu mai specifică în răspunsul meu.

7. Care a fost punctul tău de pornire? De unde a venit spiraţia pentru a scrie această carte?
Nu este un singurul lucru care a inspirat ideea pentru Cicada. Obţin o mare parte din inspiraţie de peste tot şi de la toţi care mă înconjoară. Viaţa este o comoară virtuală pentru crearea ficţiunii! Oricum, sunt câteva lucruri importante care m-au inspirat să scriu Cicada. Spre exemplu, este cu adevăat o mică şi înfricoşătoare pădure la o fermă pe lângă care trec zilnic în drumul meu spre casă. De ani trec cu maşina pe lângă şi spun: „Sunt sigură că ceva înfricoşător se petrece acolo!” De fapt, multe dintre locurile din Cicada chiar există. De asemenea, crescând în Nacogdoches, cel mai vechi oraş din Texas, mi-a oferit veri pline de aventură cu prietenii mei. Fac apel la aceste aventuri şi amintiri pentru o afacere foarte bună pentu poveştile mele pentru tineri. Cicada are o grămadă de energie din acele aventuri din copilărie trecute. Una dintre ele Este ceva care mi s-a întâmplat cu adevărat când aveam treisprezece ani. Eram în una din aventurile mele în păduri cu Dusty, câinele meu. Ne făceam drumul prin pădure spre păşunile învecinate şi târâş prin gardul de sârmă ghimpată. Când am ajuns în vârful unei dintre dealuri în iarbă, am realizat că stăteam în mijlocul unui gigantic cerc imprimat în păşune. Nimeni nu mi-a spus vreodată de tăieturile circulare până în acel moment din viaţa mea, aşa că am crezut că a fost o întâmplare ciudată că stăteam în mijlocul unui cerc în iarba înaltă. Acum cercul este pentru totdeauna memorat în Cicada.

8. Dacă romanul tău ar fi ecranizat, pe cine ai vedea în rolul personajelor principale?
Una din cele mai mari bucurii atunci când scrii ficţiune este să ajungi să-ţi cunoşti personajele cum devin aproape reale, tangibile. Odată ce un scriitor a ajuns la punctul în care personajele sale sunt mai mult decât ficţiune înşirată pe o pagină, făsind un ator sau o actriţă care ar putea intra în papucii lor este ca şi cum ai căuta pentru comori. Vreţi să vedeţi pe cine aş alege să joace rolurile personajelor mele?
Bătaie de tobe...

Blair Reynolds: Amanda Seyfried
Blair, personajul principal din Cicada şi naratorul ei, este foarte inteligentă. Ea este acel tip de persoană care observă oamenii şi întâmplările din jurul ei şi evaluează situaţia. Ea este o gânditoare, dar şi o împlinitoare. Mai presus de orice, Blair este loială şi curajoasă şi iubeşte cu ferocitatea unui leu. Amanda Seyfried ar fi o alegere excelentă pentru a o juca pe Blair. Ea seamănă cu Blair la înfăţişare, temperament şi maniere. Şi vocea ei este foarte asemănătoare cu cea a lui Blair!


Andrew (şi amintirea lui Aaron): Zac Efron
Andrew, fratele supravieţuitor al lui Blair, este unul dintre acele suflete care este iubit şi respectat de toată lumea. El are acea carismă americană şi este cu adevărat un băiat bun. Andrew este foarte protectiv cu sora lui mai mică Blair şi cu mama lor. După ce şi-a pierdut fratele geamăn, el a apelat la religie pentru a face faţă durerii şi pierderii. Zac Efron ar fi un excelent artor pentru a juca personajul lui Andrew, pentru că este acelaşi tip de băiat bun şi arată cu adevărat la fel ca Anrew.

Everett: Josh Hutcherson
Everett Forster, iubit de toţi cititorii şi de personaje! El este probabil cel mai iubit personaj de cititorii mei. Şi nu sunt surprinsă. Everett este super loial şi strălucitor! El începe povestea ca un tocilar tipic şi sfârşeşte ca o bucată sexy! Nu numai că Everett este cel mai bun prieten al lui Blair, dar este şi dragostea ei adevărată. El ar face orice să o protejeze. Şi aşa şi face, aproape cu ultimul preţ. Jush Hutcherson ar fi un actor minunat în rolul lui Everett.

David: Kellan Lutz

David Hargrave, sportivul vedetă al liceului, este prietenul cel mai bun al lui Andrew şi iubitul lui Natalie. Davis este mare, puternic şi de încredere. Nu spune prea multe, dar când o face nu glumeşte. David este chipeş, blond cu ochi albaştrii. Cu siguranţă îi asigură spatele lui Andrew. L-a ajutat pe Andrew să treacă prin pierderea fratelui şi a tatălui. Şi îşi iubeşte prietena cu toată fiinţa lui. Kellan Lutz este o potrivire bună pentru David. El este mare, puternic şi chipeş!

Natalie: Lucy Hale

Natalie este adevărata dragoste a lui David. Nu ştim prea multe despre ea sau familia ei, nici măcar numele ei de familie. Ceea ce ştim este că doreşte să devină o educatoare după ce va termina colegiul. Dar cel mai important lucru pentru Natalie este să se căsătorească cu David şi să aibă copii. Frumoasa Natalie a fost majoretă în liceu şi regina balului. Ea şi Blair nu au fost prietene în liceu, dar prietenia lor a crescut pe măsură ce povestea se desfăşura. Lucy Hale arată foarte tare ca Natalie şi ar fi bună în rolul ei.


Bunicul: Sam Elliot
Bunicul este de fapt bazat pe dragul meu tată, pe care îl iubesc şi îmi lipseşte. El este protectiv cu familia sa... şi familia este cel mai important lucru din lume pentru el. Bunicul este un veterinar şi are o fermă unde a antrenat-o pe Blair să lucreze cu animalele ca într-o zi să poată prelua clinica. Bunicul a jucat un rol imens în viaţa lui Blair şi a lui Andrew de când şi-au pierdut tatăl. Sam Ellitot arată cu adevărat ca bunicul şi sună ca el. Ar fi perfect pentru rol!

Bunica este tipică pentru o astfel de persoană. Ea îşi iubeşte nepoţii cu toată inima, şi ea este foarte apropiată de fiica ei, mama lui Blair, care este sigurul ei copil. Nu ştim multe despre bunică, cu excepţia faptului că-i place să gătească şi să se distragă cu munca la fermă. Şi ea ar face orice pentru familia ei. Bunica pare blândă şi moale. Dar s-ar putea să aflăm că există o parte diferită a bunicii înainte să se termine totul. Draga Gena Rowlands ar fi o actriţă minunată pentru rolul bunicii.

Mama deţine o brutărie numită Sprinkles(dulciuri). Ea lucrează mult timp şi îşi iubeşte copii foarte mult. Ea este o mamă singură de când şi-a pierdut soţul şi trăieşte cu o inimă frântă bătându-i în piept. Mama are secrete, şi să spun mai mult despre ea ar fi deja spoiler. Gillian Anderson arată aproape identic cu mama. Ea ar fi o actriţă excelentă pentru a interpreta acest personaj.

Tata(amintirea lui): Daniel Craig
Tata a fost un explorator şi a fost militar în timpul operaţiunii „Desert Storm” (asta ar fi în timpul războiului din golful persan), înainte ca Andre şi Blair să fie născuţi. Tata a iubit-o pe mama foarte tare. Ei erau suflete pereche. Daniel Craig ar fi tipul care trage clopote pentru rolul tatălui mort.

Asta a fost! O listă cu posibili actori şi actriţe care s-ar potrivi cu personajele mele minunate.

9. Am sesizat că mulţi sunt foarte fericiţi că nu ai introdus un triiunghi amoros în carte, ce poţi să spui despre aceasta?
Ca să fiu sinceră, am scris povestea aşa cum am văzut-o defăşurându-se în imaginaţia mea. Chiar nu am nimic negativ de spus despre triunghiurile amoroase, pentru că ele adaugă un anumit suspans poveştii. La urma urmelor, ce ar fi Mândrie şi Prejudecată fără triunghiul amoros format fin Elizabeth Bennet, Mr. Darcy, şi odiosul Mr. Wickham? Nu e ca şi cum am plănuit ca Cicada să fie fărră triunghiuri maoroase, doar că aşa au vrut personajele.

10. Ce ne poţi spune despre următorul tău proiect?
Cicada este prima carte dintr-o trilogie. Termin Firefly, continuarea, chiar am vorbit şi am plănuit să o lansăm în toamnă. Cum Cicada e plină de secrete, la fel e şi Firefly. Oricum, secretele devin mai moarte cum povestea se desfăşoară şi acţiunea se încălzeşte. De asemenea am început a treia, încă fără nume, carte şi ştiu cum se termină. Cred că cititorii vor fi foarte satisfăcuţi de final.

11. Cum ai ales coperta şi titlul cărţii?
Adorabila copertă a căţii Cicada a fost realizată de strălucitoarea mea fiică. Am ales să folosim acea piesă de artă pentru că fata de pe copertă arată ca şi cum ar fi ridicată şi transformată... la fel ca Blair Reynolds, personajul principal. Cum am transpus povestea în cuvinte, cartea parcă s-a denumit singură. Aşa cum cicada vine la suprafaţă la o anumită vârstă (17-18 ani) şi îşi dezbracă învelişul şi devine ceva nou şi diferit, aşa şi personajele din poveste. Aşa că, Cicada a părut să fie o alegere naturală pentru titlu.

12. Lasă un mesaj pentru românii care citesc acest interviu.
Aş vrea să le mulţumesc fanilor mei din România pentru că şi-au oferit timp să citească Cicada şi pentru interesul de a mă cunoaşte mai bine citind interviul pe blogul minunat al Alexandrei! Vă apreciez pe fiecare în parte, vă apreciez pe toţi! Aş vrea să vă invit pe toţi să vă simţiţi liberi să mă contactaţi pe mine pentru orice întrebări sau comentarii pe Facebook. Îmi place să ajung să-mi cunosc cititorii şi fanii şi mereu răspund.

3 comentarii:

Brandi P spunea...

I love David!! Who am I kidding?? I love EVERYONE in Cicada. Cicada is an awesome book that you can read and enjoy again and again. Every time I read it, I see something new, different, and interesting. Kudos to Ms. Belle Whittington, I ADORE your writing!

Ştefana Alexandra spunea...

Hei, Brandi! I am glad that you visit my blog. You're right Cicada is a great book which deserves all the greetings and Belle is an amazing author.

Belle spunea...

<3 Love <3 Love <3 Love <3

I'm so happy to be here and to meet everyone!

~Belle

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes