luni, 6 august 2012

Provocarea nr. 4


  • Care sunt personajele tale supranaturale preferate (vampiri, vrăjitoare, zâne etc) și de ce?
A fost un timp în care vampirii erau cele mai interesante creaturi pentru mine, s-au dus acele timpuri, adică m-am plictisit! Nici nu mai ţin minte câte tipuri de vampiri am cunoscut prin cărţi, oricum Dracula e cel mai tare, indiferent de ce vor spune alţii. 
Body and Soul. Two different things.

Acum revenind. Sufletele din Gazda mie îmi par cele mai interesante creaturi. Fiinţele acelea sunt raţionale, bune şi sunt complexe. Ce vreau să spun prin complexe? Femeia lor face aproximativ un milion de pui, pentru ca aceşti pui să se "nască" ele trebuie să se dividă, fiecare celulă e un nou pui. Vă puteţi imagina cât spirit de sacrificiu? Şi se mai spune că la noi e greu să fii mamă! No way! Ele mor ca să dea naştere unor noi indivizi. Şi mai e şi modul în care ele pot să trăiască mai multe vieţi, ajung să cunoască alte planete, pe scurt studiază spaţiul întreg! De-a lungul timpului ele aleg se decid asupra unui singur loc, un loc unde să poată să-şi trăiască ultima viaţă alături de partenerul său, un loc unde să moară. În general fiinţele care pot trăi pentru totdeauna aleg să o facă, dar ele nu, ele cutreieră spaţiul până îşi găsesc un loc în care se potrivesc şi aleg să moară acolo. E destul de interesant acest lucru, adică ai putea să trăieşti pentru eternitate şi tu renunţi la asta pentru a locui pe o planetă care nu e a ta la origine, dar pe care poţi trăi alături de fiinţa iubită.
Sufletele, atunci când intră într-un om, au pupilele luminoase, ca şi cum ar emana lumină. De asemenea ele pun posesie peste întregul corp şi peste minte, oarecum strivind fostul "locatar". Din toate planele, Pământul este una din cele mai ostile, dar asta nu-i alungă pe ei de aici, ba mai mult îi ţine aici şi lor le place modul cum trăim noi lucrurile. 
Aceste suflete sunt descrise ca fiind nişte creaturi mici argintii cu multe tentacule, ceva în genul unei meduze  la trup, adică moale, gelatinos, şi ca formă undeva pe lângă caracatiţe, cel puţin eu aşa le-am imaginat din descrierea autoarei.
Pentru cei care nu aţi citit încă gazda v-o recomand cu căldură şi în curând va apărea şi filmul!

0 comentarii:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes