vineri, 10 august 2012

Provocarea nr. 7


  • În lumea cărei cărți ai dori să trăiești pentru o scurtă perioadă de timp și de ce?
Pentru a trăi într-o lume trebuie să poţi supravieţui în ea. În mare toate cărţile care îmi plac au plasată acţiunea într-un loc nu foarte plăcut, aşa că trebuie să fiu atentă ce aleg. spre exemplu, dacă aş vrea să trăiesc în lumea din Casa Nopţii sau altă serie cu vampiri aş putea să ies foarte şifonată de acolo, la fel e şi cu Gazda, Jocurile Foamei etc., dar nici să trăiesc într-o lume plictisitoare şi fără culoare dacă nu există personajele care îi dau viaţă cum e în Pe aripile vântului sau alte cărţi în genul.
Iniţial mă gândisem la Lumea lui Harry Potter, dar m-am răzgândit... acolo sunt foarte mulţi vrăjitori şi nu m-aş mai simţi specială. Aşa că am să spun Copiii Lămpii Fermecate. Nu ştiu câţi au citit această serie, dar eu am citit-o acum ceva vreme, cam în aceiaşi perioadă cu Harry Potter, şi am rămas fascinată de lumea lor.  
Pentru început trebuie să spun câte ceva despre mediul în care se desfăşoară acţiunea. Acţiunea se desfăşoară în zilele noastre şi are în centru comunitatea djinnilor, mai exact o familie cu doi copii. Cei doi copii sunt doi gemeni care descoperă la vârsta de 12 ani că sunt djinni şi că trebuie să înveţe cum să-şi folosească puterile. Triburile de djinni se împart în djinni buni şi răi. Djinni sunt creaturi care au puterea de a împlini unui om 3 dorinţe, au lămpi în care pot sta şi pot lua diferite forme, pot face vrăji. Toată comunitatea de djinni are o conducătoare, Djinnul Albastru.
De ce aş vrea să trăiesc într-o astfel de lume chiar şi pentru puţin timp? Pentru că să ai puterea de a schimba ceva înseamnă mult. Aici nu doar că faci vrăji, dar aceste vrăji pot schimba destinul într-un sens bun sau rău. În plus această lume e plină de mistere şi de locuri uimitoare. În carte Babilonul încă mai există, este locul unde stă Djinnul Albastru, aş vrea să pot merge acolo, să-l văd chiar şi doar să arunc un ochi. Acolo există şi covoare zburătoare! Oricum aş vrea să fiu un djinn dacă ajung acolo, pentru că vreau să încerc senzaţia aceea de a intra într-o lampă... din carte reiese că e destul de plăcut, te simţi ca acasă, bine trebuie să-ţi personalizezi "lampa" care de fapt, poate să fie şi o sticluţă.

0 comentarii:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes