sâmbătă, 4 august 2012

Provocarea nr.3

  • Cu care personaj din cărțile citite te asemeni cel mai mult (aveți calități, defecte comune, același mod de a acționa în unele situații etc.) ? Dacă nu ai găsit doar un personaj, poți face un mix de 2-3 și să ne spui ce ai asemănător de la fiecare.
Acum asta e o întrebare foarte interesantă. Nu ştiu dacă mă asemăn întru totul cu cineva, dar măcar am câteva părţi în comun cu Scarlett din Pe aripile vântului. Şi acum o lămurire pentru cei care au văzut doar filmul, mai întâi a fost cartea, apoi filmul, ştiţi aici nu e dilema cu ce a ost întâi oul sau gâina, aici e sigur!
Scarlett este genul acela de fată care, chiar dacă nu este întruchiparea frumuseţii, are acel ceva care o face dorită de bărbaţi şi pare splendidă în ochii lor, îi place să aibă controlul asupra situaţiei şi să fie mereu ea în mijlocul acţiunii. Până aici suntem exact la fel, încerc să trasez linii doar în jurul aspectelor comune. Ei, această tânără domnişoară zici că este născută în epoca greşită. După părerea mea s-ar fi încadrat mai bine în Epoca Modernă sau chiar Contemporană, nu în cea Victoriană unde a fost ea plasată. Scarlett este o fire liberă şi urăşte să fie asuprită, controlul e totul pentru ea.
Ca şi defecte este încăpăţânată, impulsivă şi uneori lipsită de raţiune. Obişnuieşte să vorbească fără a gândi atunci când este supărată, fapt care îi aduce uneori un mare dezavantaj. De asemenea se îndrăgosteşte de persoane nepotrivite şi face alegeri pe care le regretă. 
N-aş putea afirma că semăn foarte tare cu ea, dar în mare avem cam aceleaşi calităţi şi defecte, poate chiar şi aceiaşi gândire. Pentru epoca ei, Scarlett avea o gândire foarte ageră, era o fată perspicace.
Apropo, legat de aspectul fizic, eu şi Scarlett semănăm puţin, părul creţ, forma ochilor puţin şi dacă îmi aduc mainte bine chiar şi culoarea.

0 comentarii:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes