joi, 2 august 2012

Recenzie (6): Uimitorul Om-Păianjen

The Amazing Spider-Man (2012)
Uimitorul Om-Păianjen
Regia: Marc WebbPeter Parker este un biet licean. Abandonat de părinţi când era mic, lăsat în grija unchiului său Ben şi a mătuşii May, Peter încearcă să-şi descopere propriul eu, locul său în lumea aceasta.
Dar ce se întâmplă atunci când descoperi ceea ce nu trebuie?
Făcând curat printre lucrurile vechi ale unchilor săi, Peter Parker descoperă o geantă veche, ponosită, ce la prima vedere pare a conţine lucruri inofensive: ochelarii cei vechi ai tatălui său, un pix, un calculator... şi o poză în care tatăl său se află într-un laborator împreună cu cel mai bun prieten al său, profesorul Curt Connors, alături de care el a muncit. Totul capătă o altă culoare atunci când tânărul descoperă un buzunar secret în care se găsesc documente, studii...
Orbit de dorinţa de a afla adevărul, Peter îşi doreşte să îl cunoască pe doctorul Connors, aşa că îşi asigură intrarea la OsCorp, unde lucra ca stagiar Gwen Stacy, geniul liceului şi totodată şi fata care-i plăcea. Doctorul Connors şi-a pierdut braţul, iar acum tot ce îşi doreşte este să descopere un leac, leacul la care lucra împreună cu tatăl lui Peter, dar care a dispărut odată cu el... sau nu? Peter îi oferă doctorului răspunsul, rata algoritmului de dezintegrare...
După ce a fost muşcat de unul dintre paianjenii modificaţi genetic în timp ce se plimba nestingherit prin OsCorp, Peter trece prin mai multe încercări: îşi pierde unchiul, devine Omul-Paianjen şi trebuie să se confrunte cu abominaţia pe care a creat-o: alter-ego-ul doctorului Connors: Sopârlă, o creatură apărută în urma uni experiment eşuat.
Filmul este bazat pe Comics-urile Marvel, pe care erau bazate şi desenele animate, dacă vă mai amintiţi. Este realizat într-o manieră foarte plăcută, are scene pline de acţiune şi nu se bazează mai deloc pe relaţia dintre Gwen şi Peter, deşi sunt câteva scene cu cei doi. Ecranizarea este un amestec de suspans, acţiune, aventură şi un strop de romantism. Cadrele filmului sunt foarte bine alese, iar costumele utilizate, ca cel pentru Şopârlă sunt extrem de realiste.
Filmul este 3D, dar la acest capitol nu pot să spun că m-a impresionat, poate doar la câteva secvenţe când mi-a sărit inima din piept sau la final când s-a văzut foarte frumos, în rest putea să fie al fel de bun şi în 2D.

Nota: 9
Titlul original: The Amazing Spider-Man
Anul apariţiei: 2012
Regia: Marc Webb
Recenzie: Ştefana Alexandra

1 comentarii:

Maria spunea...

Mi-a plăcut filmul ăsta :D :x

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes