joi, 9 august 2012

Recenzie (7): Vestige de Deb Hanrahan

Vestige
- Volumul 1 -
De Deb Hanrahan

Te-ai gândit vreodată că mai bine din jumătate de glob ar putea să dispară? Nu? Atunci mai gândeşte-te odată.
După ce familiile lor dispar fără urmă, iar nimeni nu ştie nimic, nimeni nu poate face nimic, autorităţile fiind lipsite de orice forţă pentru a acţiona, Micah şi Clarke îşi fac loc unul în viaţa celuilalt. „Vrei să fim singuri împreună?” a întrebat ea. Micah este singurul care o poate proteja, singurul care îi poate proteja pe toţi... Problema este... ştie el ce trebuie să facă? Mama lui e dispărută şi din ce se poate vedea nu se va mai întoarce. Golul lăsat de ea nu poate fi înlocuit, informaţiile ei erau cruciale. Ce va face acum Micah? Este el pregătit să înfrunte ceea ce îl aşteaptă? Să-şi accepte destinul?
Dispariţiile nu reprezintă singurul punct de interes pentru locuitorii suburbiei din LaGrange. Domnul secretar, Daniel Grimshaw, împreună cu soţia sa, îşi face apariţia în micuţa suburbie. Ce caută un om ca el într-un loc ca LaGrange? Foste rădăcini. Daniel este prezent peste tot. Te priveşte. Te urmăreşte. Îţi intră în vise. Te etichetează. Bum! Eşti a lui. El vrea controlul. El simte puterea. De el trebuie să te temi. Sau nu?
Jon a încercat să-i avertizeze. Jon a făcut ce a putut pentru a-i preveni. Nimeni nu l-a ascultat pe Jon. Ignorat de toţi, singura metodă pentru a-i avertiza era Bob, câinele său fidel.
Vestige este cartea care aduce adevărul ce te izbeşte fix în faţă. O altă realitate, o altă poveste, dar acelaşi viitor. Cartea prezintă destinul tânărului Micah, un băiat de şaptesprezece ani care trebuie să înfrunte ceva mai mare, mai puternic decât el. Este el împotriva lumii. Acum întrebarea este cineva va sta lângă el.
Deb Hanrahan, autoarea cărţii, aduce o cu totul altă poveste, un amestec de aventură, thriller şi suspans. În timp ce o citeşti simţi adrenalina cum îţi curge prin vene. Simţi pulsul acţiunii. Eşti acolo. Trăieşti împreună cu personajele. Plângi împreună cu personajele. Mori împreună cu ele. Te răzvrăteşti.
Ai putea să o citeşti iar şi iar, nu te vei plictisi. Dintre personaje aş putea să aleg un favorit, Micah, dar asta nu înseamnă că restul personajelor nu sunt la fel de valoroase. Am fost surprinsă să observ că în final am simţit milă pentru Amber, una din fetele care făceau parte din grupul cu care umbla Micah, şi oarecum recunoştinţă. E un sentiment ciudat să observi că până şi personajele care au rolul cel mai mic sunt parte din tine la final.
Poţi să alegi de partea cui să fii în poveste, dar nu poţi să faci nimic pentu a evita iminentul... chiar şi personajele negative îţi intră pe sub piele. E adevărat că nu l-am suportat pe Daniel, dar are ceva care te face să aştepţi cu sufletul la gură o nouă scenă cu el.
Vestige este prima carte într-o serie de două, cartea care vesteşte începutul, cea care dă tonul.

Nota: 10+
Titlul original: Vestige
Autor: Deb Hanrahan
Editura: Philyra Publishing
Recenzie: Ştefana Alexandra

2 comentarii:

Deb Hanrahan spunea...

Buna Alexandra,
Multumesc for reading and reviewing Vestige. I'm so happy you liked it. And thanks so much for participating in the Campaign for Publication!
Deb

Ştefana Alexandra spunea...

Hi Deb,
Thank you for visiting my blog and comment on my review. If you want to read the review I posted it on goodreads: http://www.goodreads.com/review/show/381846893

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes