duminică, 12 august 2012

Recenzie (8): Cicada de Belle Whittington

Cicada
Volumul 1 din seria Cicada
De Belle Whittington

Sunt momente în viaţă când să păstrezi un secret este cel mai important lucru. Nimeni nu trebuie să afle, nici măcar cei mai buni prieteni. Tu poţi ţine un secret?
Vara este un moment de relaxare, dar pentru Blair Reynolds, o adolescentă de şaptesprezece ani, vara nu este tocmai ce se aştepta ea să fie. Prietenii ei pleacă, începe facultatea, aşa că aceasta ar putea fi ultima vară pe care o petrec împreună. Simţind că vara va fi mult prea scurtă, Blair încearcă să se agaţe cu toată forţa de ce a mai rămas din prietenii ei. Până când ceva intervin... ceva ce poate distruge totul. O descoperire în pădurile de lângă micuţa fermă a bunicului său, aduce în viaţa lui Blair şi a prietenilor săi o mulţime de necazuri.
După ce şi-a pierdut fratele şi tatăl, singura familie care i-a mai rămas lui Blair sunt mama şi fratele său, dar ceva se întâmplă cu Andrew. Băiatul care însemna totul pentru ea începe să se schimbe în ceva ce nu seamănă deloc cu el, iar el nu pare deranjat de asta.
Everett este cel mai bun prieten al lui Blair, dar şi cel mai implicat dintre toţi membrii grupului în descoperirea făcută. După ce este avertizată prin intermediul viselor, Blair încearcă să-l ajute pe Everett să păstreze secretul, dar şi el pare a se schimba.
Ce se întâmplă atunci când prietenii tăi nu mai seamănă deloc cu ceea ce au fost? Ce poţi să faci când n-ai cu cine vorbi? Nimeni nu te ascultă. Trebuie să te descurci singur.
Cicada este prima carte din trilogia cu acelaşi nume. Ea prezintă ieşirea din carapace a tinerei protagoniste, schimbările prin care trece şi viaţa pe care o duce fiind nevoită să păstreze secretul. De-a lungul poveştii ea descoperă lucruri care o pun în pericol şi care-i solicită atenţia. Fiind o bună observatoare ea reşeşte să pună cap la cap piesele unui puzzle complicat, spre disperarea fratelui său care încearcă să o ţină cât mai departe de ceea ce se întâmplă. Atunci când nimeni nu-i oferă un răspuns, ea reuşeşte să afle singură. Întrebarea este: „Ce va face atunci când puzzle-ul va fi terminat?”
Belle Whittington reuşeşte să scoată din lumină poveştile cu îngeri, vampiri şi vârcolaci ce au făcut ravagii în ultima vreme, aducând la lumină o poveste ştiinţifico-fantastică ce nu implică nici una din creaturile care au fost descrise până acum. Povestea are o acţiune care te ţine în priză şi îţi stimulează imaginaţia. Deşi există şi o mică poveste de dragoste în acţiunea romanului, cu greu se poate spune că ea face cartea. Blair şi Everett dezvoltă o mică pasiune unul pentru celălalt, dar povestea lor nu se situează nici măcar pentru o clipă în mijlocul romanului, aşa că o putem scoate şi vom avea în continuare o superbă poveste.
Finalul cărţii este unul care m-a lăsat în lacrimi. Aş putea să vă spun ce se întâmplă, dar nu aţi înţelege, pentru că el aduce mai multe întrebări decât răspunsuri şi lasă în urmă câteva goluri în sufletele personajelor şi tot odată în sufletul cititorului.


Nota: 10+
Titlul original: Cicada
Autor: Belle Whittington
Editura: CreateSpace
Recenzie: Ştefana Alexandra

Thank you Belle for giving me the opportunity to read your book, it was amazing. for those who want to read the review in english you can find it here.3 comentarii:

Belle spunea...

<3 <3 <3

I'm so happy to be on your beautiful blog! Thank you for reading and reviewing Cicada. <3
~Belle

Krisz spunea...

Imi plac asa mult recenziile tale, esti printre putinele persoane carora le citesc recenziile, si rar obisnuiesc sa fac asta.

Ştefana Alexandra spunea...

:"> Mă bucur că-ţi plac Krisz şi că le citeşti, înseamnă foarte mult pentu mine :D

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes