joi, 16 august 2012

Recenzie (9): Beautiful Disaster de Jamie Mcguire

Beautiful Disaster
Beautiful #1
De Jamie McGuire

El e tipul popular al şcolii, ea... nu prea. Seamănă cu începutul oricărei poveşti de iubire... Lucrurile nu stau chiar aşa.
Abby Abernathy, o adolescentă de nouăsprezece ani, încearcă cu tărie să-şi lase trecutul sumbru în urmă. Împreună cu cea mai bună prietenă a sa, America, ea ajunge la Eastern University. Primul an la colegiu nu este niciodată bun pentru noi veniţi, ce poţi să mai spui atunci când cu fiecare pas eşti mai aproape de trecut, atunci când tu încerci să-l eviţi?
Travis Maddox, băiatul care suceşte minţile tuturor fetelor, plin de tatuaje, cu o istorie plină, este exact genul de băiat pe care Abby doreşte să-l evite. Dar ce poţi face când el este persoana pe care o vezi zi de zi, noapte de noapte? Cum te poţi împotrivi atunci când căldura trupului său te loveşte din plin? Ce faci când ai pierdut un pariu şi nu poţi să scapi de el?
Ea este rezistentă, el este intrigat... Ei sunt curioşi...
Cu fiecare moment care trece şi ea stă lângă Travis, realizează că viaţa ei poate deveni ceea ce a fost, iar acest lucru o sperie. Abby se zbate ca un peşte pe uscat, încearcă să scape de trecut, încearcă să fugă de un viitor aidoma. Poate ea să se îndepărteze suficient? Poate să schimbe destinul ce i-a fost dat?
Norocosul 13...
Beautiful Disaster este cartea ce te face să vrei să citeşti mai mult, este povestea ce te ţine treaz noapte întrebându-te ce se va întâmpla mai departe. Sfatul meu? Începeţi cartea dimineaţă, până seara veţi avea timp să o terminaţi.
Pentru prima oară după mult timp, autoarea Jamie McGuire, aduce în prim plan povestea adoi tineri care trebuie să-şi înfrunte instinctele pentru a reuşi să înţeleagă prin ce trec. Abby şi Travis sunt copleşiţi de sentimente pe care niciunul din ei nu le-a mai trăit până în acel moment.
Gelozie. Iubire. Furie. Pace. Pe scurt: Sentimente contradictorii. Asta aduce Beautiful Disaster. Trăieşti alături de ei ca şi cum ai fi acolo, plângi când realizezi ce se întâmplă de fapt.
Pe parcursul romanului se întâmplă lucruri ciudate, inexplicabile. Trecutul lui Abby nu poate fi chiar atât de înfiorător... Sau da? Toate acele momente când ar vrea să fie cu Travis... Ea nu face decât să dea un pas înapoi. Ceea ce simte nu pare corect, ceea ce trăieşti e o glumă pe care nu o poate gusta, ceea ce a trăit nu trebuie să se repete. În încercarea ei de a fugi de trecut, Abby nu face decât să se împiedice de umbre şi să piardă ceea ce iubeşte. Ce se va întâmpla atunci când el va afla adevărul? Rămâne de văzut...
Personajele romanului sunt complexe, fiecare având trăsături definite foarte bine, par chiar palpabile. Fiecare sentiment e descris cu atât de multă pasiune, încât parcă le trăieşti tu. Este o cu totul altă lume odată ce ai început să citeşti cartea.
Povestea este originală, nu seamănă cu nimic din ce s-a publicat în ultima vreme sau chiar înainte. Este una din cărţile catre trebuiesc citite. Este bolnăvicioasă, comportamentul personajelor te aduce în pragul disperării, iar legăturile dintre ele sunt extrem de ciudate?, nu găsesc un cuvânt potrivit pentru ele.
Nu doar că Abby şi Travis sunt extrem de vicioşi, dar mai există şi un plan secund în care se întâmplă lucruri amuzante, periculoase, lipsite de sens.


Notă: 9 +
Titlul original: Beautiful Disaster
Autor: Jamie McGuire
Editura: Atria Books
Recenzie: Ştefana Alexandra

1 comentarii:

Shadowbooks spunea...

Ai surprins din plin esenta cartii. Ai un mare like de la mine:X

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes