miercuri, 3 octombrie 2012

Provocarea nr. 20


  • Întreab-o pe mama ta sau pe tatăl tău care a fost cartea ei/lui preferată, sau o carte care i-a plăcut mult, și spune-ne și nouă care e aceea, și dacă tu ai citit-o.
Cartea preferată a mamei este Arta conversaţiei de Ileana Vulpescu.

Arta con­ver­saţiei este un roman care a reuşit să influenţeze multe vieţi. Nu găseşti ori­unde ast­fel de cărţi. Amelie Nothomb în Igiena asas­in­u­lui spune că o carte citită tre­buie să se vadă în privire, ei bine, „Arta con­ver­saţiei” nu rămîne numai în ochi, ci şi în suflet.
Povestea este a Sînzianei Hangan, medic chirurg, femeie divo­raţată care caută adînc în sine şi se descop­eră pe par­cur­sul roman­u­lui. Femeie capa­bilă, cerută în căsă­to­rie de un număr impre­sionat de băr­baţi, cu un copil din flori şi lucid­i­tate cât pen­tru zece, Sînziana se întâl­neşte într-o zi cu o mare iubire şi de aici porneşte într-un periplu al amintirilor.
Eu nu am citit cartea, am considerat atunci când am aflat că nu e pentru vârsta mea, poate acum o voi citi, cine ştie, pare destul de interesantă şi înţeleg de ce mama a vrut să o citească, doar e despre un medic.

0 comentarii:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes