sâmbătă, 6 octombrie 2012

Recenzie (13): Oraşul de cenuşă de Cassandra Clare


Oraşul de cenuşă

Instrumente mortale #2

De Cassandra Clare

După ce ai aflat că băiatul care îţi place este fratele tău, tu cum ai reacţiona? Îl vezi zi de zi, îţi aminteşti mereu de acel sărut stupid care va adus în situaţia de faţă şi nu poţi să renunţi să speri că mâine, când te vei trezi, totul va fi doar un vis foarte urât.
Cu mama ei încă în comă, viaţa dată peste cap şi cel mai bun prieten îndrăgostit de ea, Clarissa Fray nu poate să creadă decât că cineva, acolo sus, probabil râde cu lacrimi când vede prin ce trece zi de zi atunci când îl vede pe Jace, fratele ei. Clary îşi doreşte vechea viaţă înapoi, unde mama ei era enervantă, dar lângă ea, unde Simon era doar prietenul ei, lumea era normală, iar Jace nici măcar nu exista.
Fratele ei... Jonathan Wayland... Jonathan Morgenstern, băiatul lui Valentine Morgenstern, bărbatul care îi era tată, bărbatul care era considerat mort. Valentine şi-a răpit propria soţie, pe Jocelyn Fray, pentru a afla unde a ascuns aceasta Pocalul Mortal şi pentru al recupera, reuşind astfel să creeze mai mulţi nephilimi. Se pare că Valentine nu reuşeşte să scoată nimic de la ea, căci aceasta îşi induce comă. Jace a fost crescut de Valentine care s-a prefăcut a fi Michael Wayland, iar acum cei doi copii ai săi s-au îndrăgostit iremediabil.
Datorită faptului că a fost crescut de Valentine, Jace îşi iubeşte tatăl, indiferent de spun ceilalţi despre el, nu contează nimic, el ştie doar că şi-a recuperat tatăl... Îl poţi judeca pentru că îşi doreşte să-l aibă aproape pe cel care l-a crescut, pe cel acre i-a dat viaţă? Jonathan poate deveni cel mai bun nephilim care a fost vreodată, el poate să-i doboare pe demoni, iar Valentine pare că se foloseşte de el pentru a-şi îndeplini scopurile mizere. Îşi va trăda Jace prietenii? O va trăda pe Clary?
Ce poţi face când îţi iubeşti şi, în acelaşi timp, îţi urăşti fratele? Pentru Clarissa, Jace este un necunoscut, nu-l poate vedea ca pe un frate. Jace este pe cât de frumos pe atât de enervant şi pare că-şi trăieşte viaţa pentru a-i călca pe nervi pe cei din jurul său.
Şi mai este şi Simon, minunatul Simon care îi mărturiseşte că o iubeşte, acea dragoste pură care se naşte atunci când te aştepţi mai puţin, toate acele sentimente care au fost ţinute în frâu pentru atât de mult timp... Ce poate face Clary acum că ştie că prietenul ei, cel mai bun prieten al ei este îndrăgostit nebuneşte de ea? Lucrurile erau mult mai simple când ducea o viaţă banală alături de mama ei. Niciodată nu ştii la ce să te aştepţi, mai ales atunci când regina zânelor doreşte să te vadă... Poţi să spui nu? Poţi să refuzi?
În cine poţi avea încredere? Pe cine poţi iubi? Şi în mod special... Cum te descurci atunci când aflii că bărbatul care a fost ca un tată pentru tine e un vârcolac? Ţipi? Plângi? Sau acţionezi?
Al doilea volum din seria Instrumente mortale scrisă de Cassandra Clare aduce un surplus de mister, aduce bariere. Cum te poţi ţine departe de bariere? Ştii câ sunt acolo, ştii că nu trebuie să le treci... totuşi ai vrea atât de mult să păşeşti dincolo, eşti atât de aproape să păşeşti dincolo... Ce se poate întâmpla dacă o faci?
Când deja ai gustat din fructul oprit te mai poţi întoarce înapoi?


Notă: 9
Titlul original: City of Ashes
Autor: Cassandra Clare
Editura: McElderry Books
Recenzie: Ştefana Alexandra

1 comentarii:

Rose ღ spunea...

Am adorat cartea <3 De la actiune, personaje, atomosfera... Jaaaace, tot. :3 Abia astept sa incep Orasul de Sticla :X

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes