sâmbătă, 13 octombrie 2012

Recenzie (14): Roşu de rubin de Kerstin Gier


Roşu de rubin

Culorile dragostei #1
De Kerstin Gier

Timpul trece diferit pentru fiecare persoană în parte. Când două persoane trăiesc în perioade diferite lucrurile devin complicate, foarte complicate. Timpul e mereu un impediment pentru iubire, mai ales pentru iubirea lor. Au lăsat în urmă prezentul pentru a salva ce avea mai de preţ.
Şaisprezece ani mai târziu pentru noi, doar câteva ore pentru alţii, Charlotte descoperă că tot antrenamentul, toată pregătirea pe care le-a îndurat în ultimii ani au fost de prisos, verişoara ei, Gwendolyn Shepherd, este cea aleasă, Rubinul, cea care va închide cercul. Gwen este total nepregătită pentru ceea ce o aşteaptă, de aceea are trei salturi necontrolate, ajungând în ere diferite, neştiind ce să facă ea este pierdută în timp.
Gelozie. Ură. Dragoste. Sacrificiu.
Alături de prietena ei cea mai bună, Gwendolyn încearcă să îşi dea seama cum stau de fapt lucrurile, de ce se întâmplă lucruri ciudate şi care e destinaţia finală a călătoriilor sale. Pentru că e blocată între prezent şi trecut, neputând să călătorească în viitor. Adolescenta încearcă să se folosească de cunoştinţele celor dinaintea ei, călători în timp la fel ca ea.
Gideon Villiers este un călător în timp din perioada lui Gwen, diamantul din cercul celor douăsprezece. Cu atitudinea lui maliţioasă, Gideon reuşeşte să o facă pe fată să se simtă mică şi insignificantă. El o consideră inutilă, dar în timp realizează că se înşeală, foarte tare. Gwendolyn este cheia care poate deschide toate porţile, păcat că el află mult prea târziu.
Din cauza verişoarei ei Lucy, Gwen este considerată un potenţial pericol pentru îndeplinirea scopului central al Contelui de Saint-Germain, acela de a completa cercul de sânge şi a extirpa toată bolile. Nimeni nu ştie de ce, dar Lucy împreună cu Paul, doi călători în timp ce au ajuns să se iubească, au fugit cu conograful, dispozitivul care colectează sângele călătorilor. Ei au fugit în trecut cu conograful... şi vor rămâne acolo pentru restul existenţei lor. Dacă ei cronograful cu tine în trecut nu te mai poţi întoarce în prezent.
Roşu de rubin este prima carte a trilogiei Culorile dragostei, scrisă de o autoare de origine germană. Povestea călătorilor în timp captivează atenţia cititorului încă din primele pagii, iar fragmentele extrase din Anale, dosare ale Gardienilor din trecut, fac totul să aibă un surplus de magie. De asemenea, mai sunt arborii genealogici care mai apar printre capitole, e foarte interesant să vezi cum capătă sens relaţiile dintre călători odată ce ştii ce şi cum s-a întâmplat.
Este pus în prim plan completarea cercului, relaţiile amoroase nu sunt atât de importante, deşi îşi au semnificaţia lor. Până şi cele mai mici piese ale jocului sunt extrem de importante aici. Dacă eşti atent poţi să prezici ce se va întâmpla sau măcar ştii suficent ca lucrurile să nu ţi se pară încurcate.


Nota: 9
Titlul original: Rubinrot
Autor: Kerstin Gier
Editura: Litera
Recenzie: Ştefana Alexandra

0 comentarii:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes