duminică, 20 ianuarie 2013

Recenzie (24): Tăcerea (Îngerul nopţii #3) de Becca Fitzpatrick


Tăcerea

Îngerul Nopţii #3
Becca Fitzpatrick


Ce se întâmplă atunci când ultimele luni din viaţa ta sunt complet în ceaţă? Nora Grey se trezeşte într-un cimitir fără să-şi amintească de ce sau cum a ajuns acolo, iar ultima amintire pe care o are este din aprilie, dar în realitate e septembrie. Fără să poată să-şi recapete memoria, Nora se simte pierdută, iar cei din jur nu par să o ajute. Mama ei începe să se întâlnească cu tatăl celei mai insuportabile fete, iar Vee, cea mai bună prietenă, o minte.
Pe lângă problemele cu memoria şi cei care o înconjoară, în viaţa Norei apare un nou personaj: Jev, un băiat, nu tocmai uman s-ar putea spune, care o salvează din mâinile unor hoţi – sau cel puţin aşa crede ea.
Atunci când trebuie să iei totul de la capăt, să accepţi un adevăr pe care cu greu ai putut să-l priveşti înainte, lucrurile nu sunt tocmai de partea ta. Cu foarte puţine şanse să-ţi mai aminteşti vreodată ceva, trebuie să treci prin aceleaşi greutăţi pe care le-ai mai înfruntat odată, să înveţi să iubeşti din nou, fără să mai ai amintiri.
Sentimentele Norei sunt tot mai confuze, iar mintea nu-i trimite decât momente vagi, în ceaţă. În caz de viaţa ei nu era suficient de complicată, un război îi bate la uşă şi plănuieşte să-i răpească şi ultimele minute de linişte.
Al treilea volum din seria Îngerul nopţii este dovada unei iubiri care nu ţine cont de timp sau sacrificii.
Personajele sunt destul de schimbate, iar cartea are foarte multă acţiune. Se trece de la primul volum, care nu a avut mai deloc acţiune, la cel de-al doilea care a avut ceva şi apoi la cel de-al treilea care este o acţiune continuă. Nora trece prin tot felul de lucruri care îi pun răbdarea şi încrederea la încercare.
Jev este un tip foarte interesant, cu multe secrete, dar care nu se lasă prea mult aşteptat. De mai multe ori ajunge în situaţii limită pentru că nu a ştiut să se ţină departe de centrul acţiunii.
Nora trece de la fata fricoasă care era când avea memorie la o fată mult mai curajoasă, o persoană care nu se lasă speriată de câteva întâmplări şi care e în stare de multe lucruri pentru a-i ajuta pe ceilalţi.
Volumul al treilea este considerabil mai bun, descrierile sunt mult mai frumoasă şi sunt câteva momente care trebuie reţinute, câteva pasaje de descriere superbe. Becca Fitzpatrick reuşeşte în acest volum să recreeze lumea pe care Nora a uitat-o, să aducă din nou acele momente pe care Nora le-a mai trăit şi să le îmbunătăţească, pentru că asta se întâmplă în acest volum, Nora trăieşte câteva momente pe care le-a mai trăit, doar că sunt văzute altfel.


Nota: 9
Titlul original: Silence
Autor: Becca Fitzpatrick
Editura: Litera
Recenzie: Ştefana Alexandra

1 comentarii:

Rose ღ spunea...

Cat ma bucur ca ti-a placut <3 Peticel a fost adorabil aici. Cred ca o sa citesc trailerul de la Finale in engleza, pur si simplu nu mai am rabdare :3

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes