joi, 17 ianuarie 2013

Recenzie (22): Îngerul nopţii (Îngerul nopţii #1) de Becca Fitzpatrick

Îngerul nopţii
Îngerul nopţii #1
Becca FitzpatrickÎn fiecare seara îţi aşezi capul pe pernă şi eşti sigur că a doua zi te vei trezi, că eşti ocrotit. Nimic nu e mai dezamăgitor decât să-ţi dai seama cât de mult ai greşit. Atunci când un jurământ este rupt singurul lucru care îţi rămâne de făcut este să fugi cât mai departe, dar ce faci dacă ceva te împiedică? Cum poţi obţii ceea ce îţi doreşti?
Cazi repede, fără să te poţi opri, simţind aerul cum îţi apasă pieptul şi nu te lasă să te mişti, să respiri. Şi nu faci altceva decât să cazi. Unde ajungi? Când dragostea te loveşte din plin sub forma unui băiat incredibil de frumos, şarmant şi mai ales... enervant, singurul lucu pe care poţi să-l faci este să o eviţi pe cât de mult cu putinţă. Nora Grey este ţina glumelor lui Patch, noul ei coleg de laborator care este: „NESIMŢIT (...) FUMEAZĂ TRABUC. VA MURI DE CANCER LA PLĂMÂNI. SĂ SPERĂM CĂ ÎN CURÂND.” Sau cel puţin aceasta este părerea pe care o are Nora despre el. Patch nu lasă pe nimeni să se apropie de adevărata lui viaţă, de secretele lui. Ce poate ascunde un tânăr atât de atractiv ca el?
„-Cel mai mare vis al tău?
-Să te sărut.
-Nu e amuzant, i-am spus, susţinându-i privirea, mulţumită că nu m-am bălbâit.
-Nu, dar ai roşit.”
Totuşi Nora nu renunţă. Fata a învăţat că pentru a-l face să vorbească trebuie să-l atace cu aceleaşi arme: ironie, mister, îngânfare.
„-Ce faci sambătă seara?
- Mă inviţi în oraş?
- Eşti încrezută. Îmi place chestia asta, Bombonico.”
Patch are prea multe secrete pentru a dormi liniştit noaptea, iar el nu face decât să o atragă şi pe Nora. Ceea ce ascunde nu ştie decât el, iar intenţiile lui nu sunt mereu ceea ce par.
Primul volum din Îngerul nopţii aduce o poveste în care realitatea aşa cum o cunoaştem este distorsionată, iar persoanele nu sunt ceea ce par. Ceea ce se naşte între Patch şi Nora la început nu e chiar o dragoste adevărată.
Un lucru interesant la carte este modul în care Patch vorbeşte despre el şi cum Nora reuşeşte din puţinul pe care el i-l oferă să pună piesele împreună şi să dezlege misterul care îl înconjoară pe Patch. Ea încearcă să-l ţină departe, dar sincer nu prea reuşeşte.
Modul în care este scrisă nu e tocmai unul foarte interesant. Ceea ce îi oferă savoare cărţii sunt replicile pe care Nora şi Patch le schimbă între ei şi momentele intense descrise în carte, nu contează că sunt momente de ceartă sau de afecţiune. La final catea te lasă cu dorinţa de a citi următorul volum, deşi acţiunea propriu-zisă din ea nu e foarte interesantă, dar are ceva deosebit care te face să vrei să citeşti în continuare. Nu e una din cărţile după care rămâni cu o dorinţă mare de a trăi în locul personajelor, nu, dar există ceva esenţă în ea.Nota: 8+
Titlul original: Hush, Hush
Autor: Becca Fitzpatrick
Editura: Litera
Recenzie: Ştefana Alexandra

3 comentarii:

EEmy ♥ spunea...

Ce recenzie sincera si frumoasa :* .Imi place ! Sper ca o sa continui seria <3 !

Ştefana Alexandra spunea...

Mersi :* Am citit deja primele 3 volume, mai este doar al patrulea care sper să păstreze tonul ironic pe care îl are Patch, e unul din lucrurile mele favorite la cartea asta.

Rose ღ spunea...

Eu i-am dat maximum cărţii, pentru că... Patch :)) A avut de toate şi cred că e printre favoritele mele :)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes