sâmbătă, 20 aprilie 2013

Prima impresie: The Mentalist


Am urmărit deja mai multe episoade din acest serial, dar eu zic că merge să spun că e o primă impresie. După ce am văzut primul episod pe Diva, am zis să-i dau o şansă serialului, e ceva captivant, ceva care nu are nevoie de continuitate.
Patrick Jane este un fost "medium" care renunţă la slujba lui pentru a se concentra pe o anchetă importantă, cazul Red John. Red John este criminalul care i-a ucis familia, fiica şi soţia pentru a'-l învăţa o "lecţie". Jane este urmărit de trecutul lui care nu-i oferă niciun moment cu adevărat liniştit.
Serialul se concentrează pe crime care sunt rezolvate cu ajutorul lui Patrick Jane, tipul e absolut genial, are un mod incredibil de a rezolva toate cazurile. El este un tip şarmant, arongant, încăpăţânat şi uneori chiar nesimţit, dar sunt câteva dintre atuurile de care el dispune. Pe lângă caracterul său, care e socotit oribil de ceilalţi, el mai are şi câteva capacităţi incredibile de observare, simţuri foarte ascuţite.
După cum se repetă de mai multe ori, el este doar un consultant, aşa că nu are drepturi cu adevărat de poliţist, deşi practic el rezolvă cazurile. Aşa că are nevoie de o echipă de poliţişti care e construită perfect. Există şefa, "the boss" agentul Lisbon, care e o tipă interesantă ce eu zic că are o pasiune pentru Jane, dar nu aş putea spune cu exactitate din moment ce nu a fost niciodată vreun moment mai intim între ei, cel puţin nu în primele episoade. Poliţistul rău, Cho, are o privire rece, rare ori faţa lui chiar exprimă ceva, de aceea este cel mai bun în materii de interogatorii sub presiune. Rigsby e musculosul echipei, cel care poate împărţi pumni în caz de nevoie. Şi mai este Van Pelt, o tânără poliţistă care e frumoasă şi deşteaptă şi în general face muncă de birou.
Deşi Patrick e în această ehcipă pentru Red John, el ajută şi la late cazuri, dar când vine momentul Red John e ţina lui, şi e foarte implicat, tulburat. El chiar ştie ce face şi nu vrea să admită existenţa unor putere paranormale, nu admite exisţa unui medium. El însuşi afirmă că era un şarlatan pe vremea când apărea drept unul.
Legat de faptul că serialul nu e chiar continuu. Ca să fiu clară, e vorba de genul de episoade care nu trebuie să le vezi pe toate, nu se leagă acţiunea în general, foarte puţin e nevoie să ştii ce s-a petrecut în episodul anterior, sunt doar câteva fragmente despre Red John care se leagă şi cam atât. Cazurile care sunt descrise în episoade sunt destul de izolate unele de celelalte.
Câţi aţi văzut serialul? Ştiu că nu e unul tocmai popular, dar eu zic că e ok.

0 comentarii:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes