duminică, 12 mai 2013

O carte pe săptămână #11

Vi s-a întâmplat să fiţi practic obsedaţi de o carte după ce citiţi o recenzie? Mie da. Mulţumită lui Krisz de pe Walking on letters, a trebuit neapărat să găsesc If I Stay de Gayle Forman. Aşa că acum citesc această carte. Am un epub acum şi dacă îmi place suficient de mult am de gând să achiziţionez cartea. Primul volum al seriei a fost tradus şi la noi de editura RAO sub titlul Dacă aş rămâne.


Mia este o violoncelistă talentată în vârstă de 17 ani, cu o familie iubitoare şi un prieten minunat, Adam. Ea nu trebuie decât să aleagă dacă va merge la New York pentru a studia la Julliard sau dacă va rămâne în Oregon cu cei dragi. Însă într-o dimineaţă cu ninsoare, totul se schimbă, iar decizia pe care brusc trebuie să o ia este dramatică şi dureroasă. Mia îşi pierde părinţii şi fratele mai mic într-un accident rutier, şi, cu toate că nu îşi aminteşte momentul impactului, ea îi poate vedea pe cei din jur şi pe sine.
 Romanul este scris la persoana întâi, Mia evocă evenimente din viaţa sa, descrie ceea ce vede şi aude în spital, deşi nu poate simţi nimic şi este din ce în ce mai slăbită. Dragostea pentru cei rămaşi în viaţă şi pentru Adam şi pasiunea pentru muzica clasică vor determina alegerea pe care tânăra o face la final. "Dacă aş rămâne" atinge teme importante, despre viaţă, moarte şi despre cum totul se poate schimba iremediabil într-o secundă. Cartea este inspirată de o tragedie reală.

4 comentarii:

Leontina spunea...

Am auzit multe lucruri bune despre cartea asta, dar e prea tristă și nu îndrăznesc să mă apuc de ea.

Ştefana Alexandra spunea...

Ştiu că e tristă, dar e am citit atât de multe lucruri bune şi recenzia lui Krisz chiar m-a făcut să vreau neapărat să o citesc chiar dacă o să plâng după.

Adry ♥ spunea...

tocmai am realizat ca sunt o blonda :)) am citit If I stay :o3 este superba! de ce totusi ti-am zis sa mi'o trimiti ?! :)) pentru ca aveam impresia ca tu ceri volumul 2 'Where she went' :o3

cu siguranta o sa-ti placa If I Stay, desi e trista, este incredibila :*

Ştefana Alexandra spunea...

Mi-a plăcut D: Tocmai am terminat-o. Şii am şi volumul doi dacă te interesează :>

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes