marți, 20 august 2013

Sub lupă #1: Fetele strălucitoare

Tot am văzut zilele acestea mai multe posturi pe blogurile pe care le urmăresc cum că apare o nouă carte la editura Leda şi cum sunt eu mai ciudată am zis că n-are rost să citesc despre carte, sigur nu o să-mi placă subiectul, o altă carte care nu-şi face banii şi aşa mai departe, chiar eram sătulă de cărţi care au toate acelaşi tipar, nu au un gram de originalitate. Dar azi cum eram ceva mai liniştită şi mai îngăduitoare am zis să citesc descrierea cărţii... şi ce să vezi... Cartea asta chiar pare a fi un thriller adevărat, şi sună promiţător.
Acum nu ştiu ce să fac... Să-i dau sau nu o şansă?Gen: Thriller, Mystery, SF
Titlul original: The Shining Girls
Autor: Lauren Beukes
Rating: 3.56/5
În Chicago, în perioada Marii Crize, Harper Curtis găseşte cheia unei case care îi permite să călătorească în timp. Dar curând descoperă că acest privilegiu are şi un preţ. Trebuie să le ucidă la momentul potrivit pe „fetele strălucitoare”: acele tinere excepţionale, cu un potenţial extraordinar, pe care la caută în călătoriile lui prin timp. Harper le vizitează în diferite perioade ale vieţii lor, marcându-le destinul şi lăsând lângă cadavrele acestora câte un obiect misterios, până când, în 1989, una dintre victime, Kirby Mazrachi, supravieţuieşte şi porneşte în urmărirea lui.
Hotărâtă să-l găsească pe ucigaş pentru a-l da pe mâinile justiţiei, Kirby ajunge să lucreze la Chicago Sun-Times alături de Dan Velasquez, un reporter care s-a ocupat în trecut de cazuri de omucidere. Pas cu pas, această fată strălucitoare se apropie de confruntarea finală şi de imposibilul adevăr…

Găsiţi cartea pe Goodreads aici

Şiii dacă nu era suficient, există şi un trailer. Plus că am auzit că se va face un film?Şi acum marea întrebare... Merită sau nu cartea? Mă gândesc să o cumpăr, evident în engleză, nu vreau ediţii intermediare când pot să am cartea în limba în care a fost scrisă. Ideea e că am multe cărţi de citit, puţin timp şi nu ştiu cât merită şi cât nu. Voi aţi citi o carte aşa? Mie mi se pare interesantă.

3 comentarii:

Cioburi de vise spunea...

Hmm. Îmi place mai mult trailerul decât acel Synopsis. Încearcă să citești niște recenzii pe Goodreads.

Ştefana Alexandra spunea...

Recenziile de pe Goodreads te dus uneori în eroare, sunt unele care spun: wow ce carte super bla bla, şi altele neah naşpa carte, aiurea, bla bla ;))
Şi mie îmi place trailerul foarte tare.

Addicted spunea...

Sincer si mie mi se pare buna, dar am citit si destule carti politiste ce pareau promitoare si apoi m-au plictisit. Eu astept sa vad intai niste recenzii si apoi sa ma gandesc la bani:))

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Facebook Themes